Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 2 szklanki makaronu nitki
- 2 sztuki cebule
- 2 sztuki marchewki
- 3 łyżki bułki tartej
- 1/2 szklanki mąki
- 1 sztuka jajko
- garść prażonej cebulki
- sól
- majeranek
- mielona słodka papryka
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, odcedź. Warzywa umyj, osusz.
- Cebule obierz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
- Makaron, cebulę, marchewkę, bułkę tartą, mąkę oraz jajko połącz w jednolitą masę. Dopraw do smaku.
- Z masy formuj kotlety i smaż je z obu stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Przed podaniem posyp prażoną cebulką.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników