Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki makaronowe z marchewką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 szklanki  makaronu nitki
  • 2 sztuki cebule
  • 2 sztuki marchewki
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • 1/2 szklanki  mąki
  • 1 sztuka jajko
  • garść prażonej cebulki
  • sól
  • majeranek
  • mielona słodka papryka
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, odcedź. Warzywa umyj, osusz.
  2. Cebule obierz, pokrój w kostkę. Marchewki obierz, zetrzyj na tarce o małych oczkach.
  3. Makaron, cebulę, marchewkę, bułkę tartą, mąkę oraz jajko połącz w jednolitą masę. Dopraw do smaku.
  4. Z masy formuj kotlety i smaż je z obu stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Przed podaniem posyp prażoną cebulką.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE