Dzisiaj jest: Wtorek, 10.09.2024 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki pieczarkowe z płatkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 25 dag  pieczarek
  • 3/4 szklanki  płatków owsianych
  • 1 szklanka  bulionu warzywnego
  • 1 sztuka jajko
  • 3 łyżki  masła
  • 1/2 sztuki pęczka dymki
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Płatki ugotuj na gęsto w bulionie. Odstaw do wystygnięcia.
  2. Pieczarki oczyść, pokrój w drobną kostkę i usmaż na rozgrzanym maśle. Następnie przestudź i wymieszaj z płatkami owsianymi. Dodaj pokrojoną dymkę i jajko. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wyrób na jednolitą masę.
  3. Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy 8 kotletów, panieruj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe danie podawaj z surówką z kapusty kiszonej i ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE