Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 1 główka białej kapusty
- 1 sztuka brokuł
- 1 sztuka jajko
- kilka łyżek mąki
- kilka łyżek bułki tartej
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.
- Brokuł oczyść, posiekaj. Ugotowaną kapustę odcedź i odstaw do ostygnięcia. Następnie dodaj do niej brokuł i jajko.
- Składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę i formuj z niej kotleciki.
- Gotowe kotleciki obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników