Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kotleciki z białej kapusty


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 główka  białej kapusty
  • 1 sztuka brokuł
  • 1 sztuka jajko
  • kilka łyżek mąki
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę oczyść, drobno poszatkuj i wrzuć do dużego garnka. Zalej wrzątkiem i gotuj do miękkości.
  2. Brokuł oczyść, posiekaj. Ugotowaną kapustę odcedź i odstaw do ostygnięcia. Następnie dodaj do niej brokuł i jajko.
  3. Składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj mąkę, dopraw solą i pieprzem. Wyrób na jednolitą masę i formuj z niej kotleciki.
  4. Gotowe kotleciki obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE