Dzisiaj jest: Środa, 04.12.2024 Imieniny: Barbary i Piotra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotleciki z chleba


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  czerstwego chleba pszennego lub razowego
  • mleko
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka jajko
  • 2 sztuki średnie cebule
  • 1 sztuka żółta papryka
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • bułka tarta
  • słodka papryka
  • chili
  • bazylia
  • zioła prowansalskie

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb rozdrobnij i namocz w mleku. Gdy się już rozpada, odciśnij i włóż do miski.
  2. Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Następnie dodaj drobno pokrojoną paprykę i duś ją, aż zmięknie.
  3. Do odciśniętego chleba dodaj przetarte przez praskę ząbki czosnku, wystudzoną cebulę z papryką, sól, pieprz oraz resztę przypraw. Wymieszaj wszystko dokładnie.
  4. Do uzyskanej masy dodaj jajko, a jeżeli będzie zbyt rzadka, wsyp bułkę tartą.
  5. Z masy formuj średniej wielkości kotleciki i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż na złoty kolor z obu stron.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE