Dzisiaj jest: Wtorek, 07.12.2021 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kotleciki z kalarepki z warzywami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Kotleciki z kalarepki z warzywami najlepiej podawać na ciepło.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki  kalarepa
  • 1 sztuka  papryka czerwona
  • 1 sztuka  cebula
  • 1 szklanka  groszek zielony
  • olej
    do smażenia
  • pieprz kolorowy
    do smaku
  • sól morska
    do smaku
  • papryka (przyprawa)
    mielona, do smaku
  • 1/2 szklanki  bulion warzywny
  • 1.5 łyżek  natka pietruszki
    posiekana
  • 2 sztuki  jajka
  • mąka
    do panierowania
  • bułka tarta
    do panierowania

Sposób przyrządzania:

  1. Kalarepy obierz, pokrój w 1-centymetrowe plastry i ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź i wystudź.
  2. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj paprykę i groszek i podsmaż wszystko razem. Po chwili podlej warzywa bulionem i dopraw do smaku. Duś, aż warzywa będą miękkie.
  3. Pod koniec duszenia dodaj posiekaną natkę pietruszki i wymieszaj.
  4. Do miseczki wbij jajka i rozkłóć. Przestudzoną kalarepę obtaczaj w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Następnie smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
  5. Usmażone kotlety przekładaj przygotowanym wcześniej sosem paprykowo-groszkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Warzywa tanie zdrowie


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 107


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE