Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
10 sztuk jajek
10 dag twarogu
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
4 łyżki posiekanego szczypiorku
kajzerka
1 łyżeczka ostrej musztardy
3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- 8 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i drobno posiekaj. Następnie wrzuć do miski, dodaj surowe jajka, pokruszony twaróg, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, musztardę oraz bułkę tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj natkę pietruszki i szczypiorek. Ponownie wymieszaj.
- Z powstałej masy uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Kotleciki podawaj z surówką z kiszonej kapusty.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy