Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 10 sztuk jajek
- 10 dag twarogu
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 4 łyżki posiekanego szczypiorku
- kajzerka
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- 3 łyżki bułki tartej
- sól
- pieprz
- bułka tarta do panierowania
- olej do smażenia
|
|
Sposób przyrządzania:
- 8 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i drobno posiekaj. Następnie wrzuć do miski, dodaj surowe jajka, pokruszony twaróg, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, musztardę oraz bułkę tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj natkę pietruszki i szczypiorek. Ponownie wymieszaj.
- Z powstałej masy uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Kotleciki podawaj z surówką z kiszonej kapusty.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy