Dzisiaj jest: Czwartek, 10.10.2024 Imieniny: Pauliny i Franciszka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety jajeczne z twarogiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 10 sztuk jajek
  • 10 dag  twarogu
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 4 łyżki  posiekanego szczypiorku
  • kajzerka
  • 1 łyżeczka  ostrej musztardy
  • 3 łyżki  bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. 8 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i drobno posiekaj. Następnie wrzuć do miski, dodaj surowe jajka, pokruszony twaróg, namoczoną i odciśniętą kajzerkę, musztardę oraz bułkę tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj na jednolitą masę. Dodaj natkę pietruszki i szczypiorek. Ponownie wymieszaj.
  2. Z powstałej masy uformuj kotleciki, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju, aż będą rumiane. Kotleciki podawaj z surówką z kiszonej kapusty.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Domowy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE