Dzisiaj jest: Środa, 30.11.2022 Imieniny: Andrzeja i Konstantego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864

Kotlety jajeczno-grzybowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 14 sztuk jajek
  • 30 dag  opieńków
  • bułka tarta
  • kilka gałązek lubczyku
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę.
  2. Opieńki odgotuj i pokrój w kostkę. Wrzuć do miski jajka oraz grzyby i wymieszaj.
  3. Masę jajeczno-grzybową dopraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj dwa surowe jajka oraz tyle bułki tartej, by masa się kleiła. Posyp posiekanym lubczykiem, wymieszaj i odstaw na 20 minut.
  4. Wilgotnymi dłońmi formuj niewielkie kotleciki, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na rumiano.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE