Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety ryżowo-pieczarkowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 4 sztuki woreczki ryżu
  • 1/2 kg  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 pęczek  koperku
  • 4 sztuki jajka
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. 3 jajka ugotuj na twardo i drobno je posiekaj. Pieczarki i cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i wymieszaj z pieczarkami i cebulą. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, pokrojone jajka oraz wbij surowe jajko.
  2. Wyrób wszystko na jednolitą masę, jeśli będzie zbyt rzadka dodaj bułkę tartą. Dopraw do smaku i wymieszaj.
  3. Z masy formuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety podawaj z ulubionym sosem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE