Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
4 sztuki woreczki ryżu
1/2 kg pieczarek
2 sztuki cebule
2 ząbki czosnku
1 pęczek koperku
4 sztuki jajka
sól
pieprz
bułka tarta
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- 3 jajka ugotuj na twardo i drobno je posiekaj. Pieczarki i cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Ryż ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i wymieszaj z pieczarkami i cebulą. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, pokrojone jajka oraz wbij surowe jajko.
- Wyrób wszystko na jednolitą masę, jeśli będzie zbyt rzadka dodaj bułkę tartą. Dopraw do smaku i wymieszaj.
- Z masy formuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe kotlety podawaj z ulubionym sosem.
Źródło przepisu: Przyślij przepis