Dzisiaj jest: Czwartek, 02.12.2021 Imieniny: Pauliny i Balbiny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Kotlety z czerwonej fasoli


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Egzotyczny przepis ale wart spróbowania. Kotlety z czerwonej fasoli doskonale smakują z dodatkiem kaszy lub ryżu. Można je podawać również z sosem czosnkowym.

1 porcja dla: 4 - 5 osób


Składniki

  • 240 g  fasola czerwona konserwowa
    z puszki
  • 1 sztuka  cebula
  • 2 łyżki  szczypior
    posiekany
  • 1 łyżka  bułka tarta
  • 5 łyżek  olej
    do smażenia
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • 1 łyżka  mąka ziemniaczana

Sposób przyrządzania:

  1. Fasolę wrzuć do większej miski, po czym rozgnieć widelcem, pozostawiając małe kawałki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, oprósz solą i zeszklij na niewielkiej ilości oleju.
  2. Podsmażoną cebulę oraz posiekany szczypiorek dodaj do fasoli. Wszystkie składniki starannie wymieszaj. Następnie całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Do masy dodaj 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, aby kotlety się nie rozpadły podczas smażenia. Następnie uformuj okrągłe kotleciki, obtocz je w bułce tartej.
  4. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim kotlety po 3 minuty z każdej strony. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE