Przygotowanie:
Kuchnia:
meksykańska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 5 osób
Składniki
240 g fasola czerwona konserwowa
z puszki1 sztuka cebula
2 łyżki szczypior
posiekany1 łyżka bułka tarta
5 łyżek olej
do smażeniasól
do smakupieprz
do smaku1 łyżka mąka ziemniaczana
|
|
Sposób przyrządzania:
- Fasolę wrzuć do większej miski, po czym rozgnieć widelcem, pozostawiając małe kawałki. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, oprósz solą i zeszklij na niewielkiej ilości oleju.
- Podsmażoną cebulę oraz posiekany szczypiorek dodaj do fasoli. Wszystkie składniki starannie wymieszaj. Następnie całość dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Do masy dodaj 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, aby kotlety się nie rozpadły podczas smażenia. Następnie uformuj okrągłe kotleciki, obtocz je w bułce tartej.
- Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim kotlety po 3 minuty z każdej strony. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Źródło przepisu: Gotuj krok po kroku