Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
100 g kaszy gryczanej
1/2 kg grzybów
1 sztuka cebula
1 sztuka jajko
1 łyżka bułki tartej
olej
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Grzyby oczyść, umyj i gotuj przez 30 minut w osolonej wodzie. Odcedź. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Kaszę i grzyby zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj cebulę, jajko i dopraw do smaku. Z uzyskanej masy formuj kotlety i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: Przyslij przepis