Dzisiaj jest: Czwartek, 09.07.2020 Imieniny: Zenona i Weroniki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Kotlety z grzybów leśnych


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  kaszy gryczanej
  • 1/2 kg  grzybów
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • 1 łyżka  bułki tartej
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Kaszę gryczaną ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Grzyby oczyść, umyj i gotuj przez 30 minut w osolonej wodzie. Odcedź. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Kaszę i grzyby zmiel w maszynce do mięsa. Dodaj cebulę, jajko i dopraw do smaku. Z uzyskanej masy formuj kotlety i obtaczaj je w bułce tartej. Smaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE