Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kotlety z jajek


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 6 sztuk jaj
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka bułka kajzerka
  • bułka tarta
  • 1/2 szklanki  mleka
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. 5 jajek ugotuj na twardo, przelej je zimną wodą i obierz ze skorupek. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na złoty kolor. Bułkę i jajka zmiel. Dodaj surowe jajko, cebulę, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszaj.
  2. Z masy uformuj nieduże kotlety, obtocz je w bułce tartej. Smaż z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Usmażone zdejmuj ostrożnie łopatką, bo łatwo się kruszą. Podawaj z ziemniakami i sosem pomidorowym, ogórkowym lub szczypiorkowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Potrawy z jajek


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE