Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka mała główka kapusty
- 1 sztuka jajko
- olej
- 1 sztuka cebula
- sól
- pieprz
- bułka tarta
|
|
Sposób przyrządzania:
- Z kapusty usuń zewnętrzne liście. Resztę pokrój na ćwiartki i gotuj, aż do miękkości. Następnie przepuść przez maszynkę i wyciśnij z nadmiaru wody.
- Cebulę obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Do wcześniej przygotowanej kapusty dodaj cebulę, jajko i odrobinę bułki tartej. Składniki dobrze ze sobą wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Z tak przygotowanej masy formuj kotlety, obtaczaj je w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Źródło przepisu: przyślij przepis!