Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 500 g świeżych grzybów
- 5 sztuk ziemniaków
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
- świeży tymianek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach i jeszcze gorące obierz i zmiel.Cebulę obierz i razem z grzybami pokrój w kostkę. Podsmaż wszystko na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku i odstaw do przestygnięcia.
- Do zmielonych ziemniaków dodaj jajko oraz cebulę z grzybami. Wymieszaj wszystko dokładnie. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj bułkę tartą. Dopraw do smaku pieprzem i tymiankiem.
- Z masy formuj podłużne roladki. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż, na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Źródło przepisu: Moja kuchnia