Dzisiaj jest: Czwartek, 19.05.2022 Imieniny: Piotra i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Krokiety grzybowo-ziemniaczane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 500 g  świeżych grzybów
  • 5 sztuk ziemniaków
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • świeży tymianek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki wyszoruj, ugotuj w mundurkach i jeszcze gorące obierz i zmiel.Cebulę obierz i razem z grzybami pokrój w kostkę. Podsmaż wszystko na rozgrzanym oleju. Dopraw do smaku i odstaw do przestygnięcia.
  2. Do zmielonych ziemniaków dodaj jajko oraz cebulę z grzybami. Wymieszaj wszystko dokładnie. Jeśli masa będzie zbyt rzadka, dodaj bułkę tartą. Dopraw do smaku pieprzem i tymiankiem.
  3. Z masy formuj podłużne roladki. Obtaczaj je w bułce tartej i smaż, na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 170


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE