Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krokiety orzechowe


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podajemy z dodatkiem pieczarek lub świeżych grzybów w śmietanie i lampką czerwonego wina.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2.5 szklanki  kasza
    ugotowana na sypko
  • 1 szklanka  orzechy włoskie
    posiekane
  • 2 sztuki  jajka
  • sól
    do smaku
  • bułka tarta
    do panierowania
  • oliwa
    do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Zmieloną kaszę łączymy z orzechami, dodajemy jajko, szczyptę soli.
  2. Całość wyrabiamy, aż masa stanie się jednolita.
  3. Wykładamy na wysypaną niewielką ilością tartej bułki stolnicę, formujemy 8 zgrabnych krokietów, panierujemy w jajku i tartej bułce.
  4. Smażymy zaraz po przygotowaniu na rozgrzanym, tzw. głębokim tłuszczu, rumieniąc z obu stron.
  5. Podajemy gorące.



Przepis dodany przez:

Posty : 1

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 3.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE