Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
- 1 szklanka mąki
- 1/3 łyżeczki soli
- 2 szklanki mleka
- 2 sztuki jajka
- 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
- olej
- Panierka
- mąka
- jajko
- bułka tarta
- Farsz
- 1 sztuka duży jarmuż
- 350 g twarogu
- sól
- pieprz
- cebula
- Dodatkowo
- olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę. Dodaj sól, mleko, jajka, proszek do pieczenia i olej. Zmiksuj wszystko na jednolite ciasto. Smaż naleśniki na rozgrzanym oleju.
- Jarmuż umyj, usuń grubsze części łodyg i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, drobno posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Do miski wrzuć jarmuż, cebulę oraz twaróg. Wymieszaj i dopraw do smaku.
- Naleśniki posmaruj 2 łyżkami farszu, zwiń w krokiety. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: Przyślij przepis