Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
1 szklanka mąki
1/3 łyżeczki soli
2 szklanki mleka
2 sztuki jajka
1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
olej
- Panierka
mąka
jajko
bułka tarta
- Farsz
1 sztuka duży jarmuż
350 g twarogu
sól
pieprz
cebula
- Dodatkowo
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski wsyp mąkę. Dodaj sól, mleko, jajka, proszek do pieczenia i olej. Zmiksuj wszystko na jednolite ciasto. Smaż naleśniki na rozgrzanym oleju.
- Jarmuż umyj, usuń grubsze części łodyg i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, drobno posiekaj. Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju.
- Do miski wrzuć jarmuż, cebulę oraz twaróg. Wymieszaj i dopraw do smaku.
- Naleśniki posmaruj 2 łyżkami farszu, zwiń w krokiety. Panieruj w mące, jajku i bułce tartej. Smaż na rumiano na rozgrzanym oleju.
Źródło przepisu: Przyślij przepis