Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Krokiety z nadzieniem serowo-pieczarkowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Ciasto
  • 2 szklanki  mąki
  • 1/2 l  mleka
  • 1/2 łyżeczki  soli
  • 3 łyżki  oleju
  • 1 sztuka jajko
    Farsz
  • 50 dag  pieczarek
  • 20 dag  żółtego sera
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki jajka
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • masło
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Do miski wsyp mąkę. Dodaj mleko, sól, olej oraz jajko. Zmiksuj na gładkie ciasto i smaż cienkie naleśniki.
  2. Farsz: Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki podsmaż na patelni, dopraw je solą i pieprzem. Dodaj zrumienioną wcześniej na maśle cebulę i wszystko razem przez chwilę podsmaż.
  3. Na naleśnikach układaj pieczarki z cebulą, posyp tartym żółtym serem i zwiń w ruloniki. Panieruj w mące, jajku oraz bułce tartej. Smaż na oleju z obu stron.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE