Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto
2 szklanki mąki
1/2 l mleka
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki oleju
1 sztuka jajko
- Farsz
50 dag pieczarek
20 dag żółtego sera
1 sztuka cebula
2 sztuki jajka
mąka
bułka tarta
sól
pieprz
masło
olej
|
|
Sposób przyrządzania:
- Ciasto: Do miski wsyp mąkę. Dodaj mleko, sól, olej oraz jajko. Zmiksuj na gładkie ciasto i smaż cienkie naleśniki.
- Farsz: Pieczarki oczyść i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Pieczarki podsmaż na patelni, dopraw je solą i pieprzem. Dodaj zrumienioną wcześniej na maśle cebulę i wszystko razem przez chwilę podsmaż.
- Na naleśnikach układaj pieczarki z cebulą, posyp tartym żółtym serem i zwiń w ruloniki. Panieruj w mące, jajku oraz bułce tartej. Smaż na oleju z obu stron.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka