Dzisiaj jest: Środa, 29.11.2023 Imieniny: Błażeja i Saturnina



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Kulebiak w cieście francuskim z kiszoną kapustą i pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 300 g  mrożonego ciasta francuskiego
  • 500 g  kapusty kiszonej
  • 200 g  pieczarek
  • 2 sztuki cebule
  • 1 sztuka jajko
  • 2 łyżki  masła
  • olej
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz w ziarnach
  • ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki obsmaż na maśle, a następnie posiekaj. Poszatkowaną kapustę zalej szklanką wody. Dodaj liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Gotuj przez 30 minut. Wyjmij przyprawy, ostudź i odciśnij wodę.
  2. Cebulę obierz, posiekaj i usmaż na oleju. Dodaj pieczarki, sól i pieprz. Wymieszaj z kapustą.
  3. Ciasto rozmroź w lodówce, ułóż na nim wałek zimnego farszu i zawiń ciasto. Brzegi zlep. Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 30 minut w 200 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE