Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
300 g mrożonego ciasta francuskiego
500 g kapusty kiszonej
200 g pieczarek
2 sztuki cebule
1 sztuka jajko
2 łyżki masła
olej
liść laurowy
sól
pieprz w ziarnach
ziele angielskie
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki obsmaż na maśle, a następnie posiekaj. Poszatkowaną kapustę zalej szklanką wody. Dodaj liść laurowy, pieprz i ziele angielskie. Gotuj przez 30 minut. Wyjmij przyprawy, ostudź i odciśnij wodę.
- Cebulę obierz, posiekaj i usmaż na oleju. Dodaj pieczarki, sól i pieprz. Wymieszaj z kapustą.
- Ciasto rozmroź w lodówce, ułóż na nim wałek zimnego farszu i zawiń ciasto. Brzegi zlep. Wierzch ciasta posmaruj rozmąconym jajkiem. Piecz 30 minut w 200 st. C.
Źródło przepisu: Poradnik smakosza