Dzisiaj jest: Sobota, 17.04.2021 Imieniny: Roberta i Patrycego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5861

Kulebiak ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

    Farsz
  • 2 sztuki jajka
  • 4 sztuki kromki chleba tostowego
  • 250 g  mrożonego szpinaku
  • 1 ząbek  czosnku
  • 1 łyżka  masła
    Dodatkowo
  • 1 sztuka jajko
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego mrożonego
  • 1 szczypta  gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Farsz: Z chleba odetnij skórkę. Środek pokrusz dokładnie w dłoniach. Szpinak rozmroź i odcedź.
  2. Na patelnię wyłóż masło, dodaj roztarty ząbek czosnku i smaż, aż masło się roztopi. Następnie zdejmij z ognia, dodaj szpinak, miąższ z chleba i wymieszaj. Dodaj żółtka, gałkę, sól i pieprz, wymieszaj.
  3. Białka ubij na sztywną pianę i dodawaj je po łyżce do masy szpinakowej, ostrożnie mieszając.
  4. Kulebiak ze szpinakiem: Ciasto francuskie rozmroź w lodówce i rozwiń. Na cieście ułóż wałek z nadzienia i zawiń go w ciasto. Całość posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 st. C. Piecz, aż ciasto nabierze złotego koloru.
Smacznego!


Źródło przepisu: moja Kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony owoc cytrusowy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zacukrzony mózg Zacukrzony mózg

Mike Dow

Wydawnictwo: Vital


Czy wiesz, że mając zacukrzony mózg możesz być bardziej podatny na choroby? Współczesna dieta, która obecnie jest przepełniona cukrem i tłuszczami trans (złymi tłuszczami), to niestety dro

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE