Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 5 osób
Składniki
- 5 sztuk jajka
- 80 g groszek zielony
mrożony - 2 łyżki majonez
- sól
do smaku - pieprz czarny
mielony, do smaku - 10 ziarenek pieprz
- 1 kawałek papryka czerwona
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. Ostrym nożem odetnij kapelusze z jajek i delikatnie wyjmij żółtka.
- Groszek ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
- Żółtka zblenduj z majonezem i groszkiem na gładką masę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Uzyskaną masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciskaj rozetki w miejsce po żółtkach.
- Rozetki przykryj odciętymi wcześniej wierzchami jajek. Udekoruj tworząc oczy z pieprzu i dzióbki z papryki.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników