Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 500 g makaronu
- 1 sztuka cebula
- 2 sztuki młode cukinie
- 100 ml oliwy
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka oregano
- 4 ząbki czosnku
- 8-10 sztuk pomidorków koktajlowych
- 50 g parmezanu
- natka pietruszki
- listki bazylii
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.
- Cukinie umyj, pokrój w półplasterki, posól i odstaw by puściły sok. Następnie wytrzyj ręcznikiem papierowym.
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek, cukinie i pokrojoną w półplasterki cebulę. Dopraw ziołami i smaż kilka minut. Następnie dodaj łazanki i dokładnie wymieszaj z cukinią, pietruszką i pomidorkami.
- Gotowe danie wyłóż na głęboki talerz, udekoruj listkami bazylii i posyp parmezanem.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka