Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łazanki z cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 500 g  makaronu
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki młode cukinie
  • 100 ml  oliwy
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 4 ząbki  czosnku
  • 8-10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 50 g  parmezanu
  • natka pietruszki
  • listki bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź.
  2. Cukinie umyj, pokrój w półplasterki, posól i odstaw by puściły sok. Następnie wytrzyj ręcznikiem papierowym.
  3. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany czosnek, cukinie i pokrojoną w półplasterki cebulę. Dopraw ziołami i smaż kilka minut. Następnie dodaj łazanki i dokładnie wymieszaj z cukinią, pietruszką i pomidorkami.
  4. Gotowe danie wyłóż na głęboki talerz, udekoruj listkami bazylii i posyp parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE