Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g kapusty kiszonej
- 1/2 główki białej kapusty
- 200 g pieczarek
- mielona ostra papryka
- 300 g makaronu łazanki
- olej
- 1 pęczek koperku
- 1 sztuka cebula
- 1 sztuka liść laurowy
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 sztuka ziarenko ziela angielskiego
- sól
|
|
Sposób przyrządzania:
- Kapustę kiszoną zalej wodą i ugotuj. Białą kapustę poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziarenka ziela angielskiego.
- Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z kapustą białą i kiszoną, pieczarkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Posyp posiekanym koperkiem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników