Dzisiaj jest: Sobota, 30.03.2024 Imieniny: Amelii i Jana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łazanki z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 200 g  kapusty kiszonej
  • 1/2 główki  białej kapusty
  • 200 g  pieczarek
  • mielona ostra papryka
  • 300 g  makaronu łazanki
  • olej
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 sztuka cebula
  • 1 sztuka liść laurowy
  • pieprz
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1 sztuka ziarenko ziela angielskiego
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kapustę kiszoną zalej wodą i ugotuj. Białą kapustę poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziarenka ziela angielskiego.
  2. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i wymieszaj z kapustą białą i kiszoną, pieczarkami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Posyp posiekanym koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE