Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
2 sztuki cebule
2 sztuki czerwone papryki
2 sztuki zielone papryki
2 sztuki żółte papryki
25 dag świeżych grzybów
6 sztuk pomidorów
30 ml oleju
4 sztuki jajka
1 sztuka garść bazylii
1 sztuka garść oregano
1 sztuka garść lubczyku
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz i pokrój w krążki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Grzyby oczyść, opłucz i pokrój w plasterki. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki.
- W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj papryki oraz grzyby i duś 10 minut.
- Do zawartości garnka dołóż pomidory. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 minut. Świeże zioła umyj i posiekaj.
- Do składników wbijaj kolejno jajka. Leczo mieszaj łyżką do czasu, aż jajka się zetną. Następnie garnek zdejmij z ognia. Przed podaniem danie udekoruj świeżymi ziołami.
Źródło przepisu: Smacznego!