Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
- 2 sztuki cebule
- 2 sztuki czerwone papryki
- 2 sztuki zielone papryki
- 2 sztuki żółte papryki
- 25 dag świeżych grzybów
- 6 sztuk pomidorów
- 30 ml oleju
- 4 sztuki jajka
- 1 sztuka garść bazylii
- 1 sztuka garść oregano
- 1 sztuka garść lubczyku
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz i pokrój w krążki. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w paski. Grzyby oczyść, opłucz i pokrój w plasterki. Pomidory umyj i pokrój w ćwiartki.
- W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj papryki oraz grzyby i duś 10 minut.
- Do zawartości garnka dołóż pomidory. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem i gotuj jeszcze 5 minut. Świeże zioła umyj i posiekaj.
- Do składników wbijaj kolejno jajka. Leczo mieszaj łyżką do czasu, aż jajka się zetną. Następnie garnek zdejmij z ognia. Przed podaniem danie udekoruj świeżymi ziołami.
Źródło przepisu: Smacznego!