Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Leczo z cukinią i oregano


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Gotowe leczo z cukinią i oregano najlepiej podawać ze świeżym pieczywem. Danie można również przełożyć do słoików i pasteryzować przez 20 minut.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 4 kg  pomidory
  • 1.5 kg  papryka
    kolorowa
  • 2 kg  cukinia
  • 800 g  cebula
  • 4 łyżki  olej
  • 5 łyżek  oregano
  • 2 łyżki  chili (przyprawa)
  • 2 łyżki  sól

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz, obierz ze skórki i razem z cukinią pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Papryki oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w średniej długości paski.
  2. W garnku rozgrzej olej i wrzuć cebulę. Po 5 minutach dodaj cukinię, po kolejnych 2 minutach dorzuć paprykę. Smaż wszystko przez 3 minuty. Następnie dodaj pomidory, chili, sól i oregano. Doprowadź do wrzenia. Gotuj przez 30 minut, aż pomidory się rozpadną.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyslij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 217


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE