Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Łódeczki z cykorii z buraczkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki buraki
  • 2 sztuki dymki
  • 2 sztuki cykorie
  • sól
  • pieprz
  • ocet balsamiczny

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj i nieobrane zawiń w folię aluminiową. Piecz 90 minut w 150 st. C. Po upieczeniu wystudź, pokrój w drobną kostkę.
  2. Dymki posiekaj. Białe części dodaj do buraczków, wymieszaj, oprósz pieprzem i smaż przez 3 minuty delikatnie mieszając. Następnie dopraw solą i odstaw farsz do ostygnięcia.
  3. Cykorie podziel na listki, umyj, osusz. Przestudzonym farszem napełniaj pojedyncze listki cykorii. Udekoruj łódeczki zieloną częścią dymki. Przed podaniem skrop danie octem balsamicznym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE