Dzisiaj jest: Sobota, 11.07.2020 Imieniny: Olgi i Pelagii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Łódeczki z cykorii z buraczkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 4 sztuki buraki
  • 2 sztuki dymki
  • 2 sztuki cykorie
  • sól
  • pieprz
  • ocet balsamiczny

Sposób przyrządzania:

  1. Buraki umyj i nieobrane zawiń w folię aluminiową. Piecz 90 minut w 150 st. C. Po upieczeniu wystudź, pokrój w drobną kostkę.
  2. Dymki posiekaj. Białe części dodaj do buraczków, wymieszaj, oprósz pieprzem i smaż przez 3 minuty delikatnie mieszając. Następnie dopraw solą i odstaw farsz do ostygnięcia.
  3. Cykorie podziel na listki, umyj, osusz. Przestudzonym farszem napełniaj pojedyncze listki cykorii. Udekoruj łódeczki zieloną częścią dymki. Przed podaniem skrop danie octem balsamicznym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE