Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
3-4 sztuki cukinie
2 sztuki cebule
2-3 ząbki czosnku
mały kawałek świeżego imbiru
2 sztuki puszki pomidorów bez skórek
kiełki fasoli
curry
1 szczypta cukru
sól
oliwa
1 opakowanie makaronu rurki
natka pietruszki
50 g tartego parmezanu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz i razem z cukinią pokrój w plasterki. Smaż na rozgrzanej oliwie przez 6-8 minut, aż cukinia będzie półkrucha. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek i imbir starty na tarce o drobnych oczkach. Smaż przez chwilę, delikatnie mieszając.
- Dodaj pomidory, kiełki fasoli, curry, sól i szczyptę cukru. Smaż jeszcze 5-8 minut.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i połącz z sosem. Rozłóż danie na talerze. Posyp posiekaną natką pietruszki i parmezanem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka