Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 3-4 sztuki cukinie
- 2 sztuki cebule
- 2-3 ząbki czosnku
- mały kawałek świeżego imbiru
- 2 sztuki puszki pomidorów bez skórek
- kiełki fasoli
- curry
- 1 szczypta cukru
- sól
- oliwa
- 1 opakowanie makaronu rurki
- natka pietruszki
- 50 g tartego parmezanu
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebulę obierz i razem z cukinią pokrój w plasterki. Smaż na rozgrzanej oliwie przez 6-8 minut, aż cukinia będzie półkrucha. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek i imbir starty na tarce o drobnych oczkach. Smaż przez chwilę, delikatnie mieszając.
- Dodaj pomidory, kiełki fasoli, curry, sól i szczyptę cukru. Smaż jeszcze 5-8 minut.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i połącz z sosem. Rozłóż danie na talerze. Posyp posiekaną natką pietruszki i parmezanem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka