Przygotowanie:
Kuchnia:
śródziemnomorska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 2 osób
Składniki
- 100 g makaron razowy spaghetti
- 200 g szpinak
świeży - 50 g sera feta
- 2 łyżki orzechy włoskie
- 2 ząbki czosnek
- 2 łyżki oliwa z oliwek
rafinowana - sól
do smaku - pieprz
do smaku - natka pietruszki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
- Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek, podsmaż delikatnie czosnek pokrojony w plastry, dodaj umyte listki szpinaku.
- Smaż całość przez 30 sekund, dodaj orzechy i pokrojony w kostkę ser feta. Dopraw solą i pieprzem.
- Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem, fetą i orzechami. Posyp po wierzchu świeżo posiekaną natką pietruszki.
Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"