Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron razowy ze szpinakiem, pomidorami i tofu


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  szpinaku
  • 1 opakowanie  tofu
  • 1 sztuka puszka krojonych pomidorów
  • 1/2 sztuki czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1/4 łyżeczki  pieprzu
  • 3 łyżki  soku z cytryny
  • 10 łyżek  oleju lub oliwy
  • 1 łyżeczka  oregano
  • 1 łyżeczka  bazylii
  • olej
  • 300-400 g  makaronu razowego

Sposób przyrządzania:

  1. Tofu pokrój w kostkę i podsmaż na rozgrzanym oleju, aż uzyska brązowy kolor. Odstaw w ciepłe miejsce.
  2. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź, odstaw i zabezpiecz przed wystygnięciem.
  3. Szpinak zblanszuj na łyżeczce oleju, dodaj do niego pokrojoną w kostkę paprykę i smaż, mieszając, przez 2-3 minuty. Następnie dodaj pomidory z zalewą, dopraw do smaku sokiem z cytryny i przyprawami, wymieszaj.
  4. Makaron wymieszaj z sosem i zrumienionym tofu.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE