Dzisiaj jest: Sobota, 08.08.2020 Imieniny: Emila i Cyryla



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Makaron razowy ze szpinakiem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 40 dag  makaronu razowego świderki
  • 30 dag  liści szpinaku
  • 2-3 ząbki  czosnku
  • 100 ml  kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka  oleju
  • 3 łyżki  masła
  • sól
  • pieprz
  • świeżo mielona gałka muszkatołowa
  • 3-4 łyżki  prażonych nasion dyni

Sposób przyrządzania:

  1. Czosnek obierz, pokrój w cienkie słupki. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu.
  2. Na maśle z olejem zblanszuj szpinak, dodaj czosnek, wlej śmietanę i podgrzej. Następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką.
  3. Wymieszaj z makaronem. Każdą porcję posyp nasionami dyni. Podawaj z surówką z pomidorów.
Smacznego!


Źródło przepisu: Ciepłe dania na obiad i kolację


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE