Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
350 g drobnego makaronu
4 sztuki torebki zielonej herbaty
2 sztuki czerwone papryki
2 łyżki oliwy
sól
pieprz
garść listków świeżej kolendry
|
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Na 3-4 minuty przed końcem gotowania do wody z gotującym się makaronem wrzuć 4 torebki zielonej herbaty.
- Paprykę połóż na blasze, skrop oliwą i piecz przez 30-35 minut w temperaturze 180 st. C, aż skórka sczernieje i popęka. Po wyjęciu z piekarnika włóż paprykę do foliowej torebki, szczelnie zamknij i zostaw do przestygnięcia. Następnie obierz paprykę ze skórki i pokrój miąższ w paski.
- Kolendrę drobno posiekaj, wsyp na dno talerza. Na nią wyłóż ciepły makaron, na wierzch połóż paski papryki. Posyp solą i świeżo mielonym pieprzem.
Źródło przepisu: moje smaki życia























Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!