Dzisiaj jest: Piątek, 05.06.2020 Imieniny: Walerii i Bonifacego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Makaron z bakłażanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Podawaj ze startym parmezanem.

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka  bakłażan
    duży
  • 4 sztuki  pomidory
  • 4 ząbki  czosnek
  • 1/2 łyżeczki  papryka słodka
  • 1/2 łyżeczki  papryka ostra
  • 400 g  makaron razowy
  • 50 g  parmezan
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente.
  2. Pomidory i bakłażana pokrój w kostkę.
  3. Ząbki czosnku pokrój w plasterki.
  4. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojony czosnek, a następnie bakłażana. Smaż warzywa 5 minut.
  5. Dodaj pomidory, słodką oraz ostrą paprykę. Całość duś 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.



Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 9


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE