Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 3 - 4 osób
Składniki
- 1 sztuka bakłażan
duży - 4 sztuki pomidory
- 4 ząbki czosnek
- 1/2 łyżeczki papryka słodka
- 1/2 łyżeczki papryka ostra
- 400 g makaron razowy
- 50 g parmezan
- oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- W osolonej wodzie ugotuj makaron al dente.
- Pomidory i bakłażana pokrój w kostkę.
- Ząbki czosnku pokrój w plasterki.
- Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojony czosnek, a następnie bakłażana. Smaż warzywa 5 minut.
- Dodaj pomidory, słodką oraz ostrą paprykę. Całość duś 10 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.