Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g makaron farfalle (motylki)
- 250 g brokuł
- 1 sztuka papryka czerwona
- cukier
do smaku - sól
do smaku - sos z sera pleśniowego
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, osącz i zostaw do przestygnięcia.
- Brokuł podziel na różyczki, opłucz. Gotuj przez 3 minuty w osolonym wrzątku. Odcedź i zostaw do ostygnięcia.
- Paprykę opłucz, przekrój wzdłuż na pół i oczyść z nasion. Następnie pokrój w cienkie paski.
- W misce wymieszaj makaron, brokuły, paprykę i polej sosem z sera pleśniowego.
Źródło przepisu: Sałatki i warzywa