Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 500 g brukselka
- 200 g makaron tagliatelle (wstążki)
- 2 łyżki oliwa
- 1/4 szklanki jogurt naturalny
- 4 łyżki śmietana
gęsta - 1/2 pęczki koperek
- sól
do smaku - pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Brukselkę oczyść, umyj, pokrój w ćwiartki i ugotuj.
- Jogurt wymieszaj ze śmietaną i posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, po czym włóż ponownie do garnka i wlej oliwę. Dodaj ugotowaną brukselkę i sos jogurtowo-koperkowy. Wymieszaj.
Źródło przepisu: Lekki obiad z warzywami