Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z brukselką


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron z brukselką najlepiej podawać na ogrzanych talerzach. Danie jest smaczne i szybkie w przygotowaniu.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  brukselka
  • 200 g  makaron tagliatelle (wstążki)
  • 2 łyżki  oliwa
  • 1/4 szklanki  jogurt naturalny
  • 4 łyżki  śmietana
    gęsta
  • 1/2 pęczki  koperek
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Brukselkę oczyść, umyj, pokrój w ćwiartki i ugotuj.
  2. Jogurt wymieszaj ze śmietaną i posiekanym koperkiem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Odcedź, po czym włóż ponownie do garnka i wlej oliwę. Dodaj ugotowaną brukselkę i sos jogurtowo-koperkowy. Wymieszaj.
Smacznego!


Źródło przepisu: Lekki obiad z warzywami


Przepis dodany przez:

Posty : 12

Przepisy: 94


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE