Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
240 g makaron fusilli (świderki)
pełnoziarnisty1 sztuka cebula
3 ząbki czosnek
375 g cukinia
1/2 pęczki natka pietruszki
6 łyżek olej rzepakowy
270 g ser feta
1/2 łyżeczki bazylia
suszonasól
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i smaż razem przez 6 minut. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki i dopraw solą.
- Na patelnię do cukinii dodaj odcedzony makaron, wymieszaj i rozłóż na talerze. Wierzch potrawy posyp pokruszoną fetą i suszoną bazylią.
Źródło przepisu: Moje smaki zycia