Dzisiaj jest: Środa, 06.12.2023 Imieniny: Mikołaja i Emiliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z cukinią i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron z cukinią i fetą to przepis na szybkie danie. Dla urozmaicenia smaku potrawy można dodać pokrojoną paprykę.

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 240 g  makaron fusilli (świderki)
    pełnoziarnisty
  • 1 sztuka  cebula
  • 3 ząbki  czosnek
  • 375 g  cukinia
  • 1/2 pęczki  natka pietruszki
  • 6 łyżek  olej rzepakowy
  • 270 g  ser feta
  • 1/2 łyżeczki  bazylia
    suszona
  • sól
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj pokrojoną w półplasterki cukinię i smaż razem przez 6 minut. Na koniec posyp posiekaną natką pietruszki i dopraw solą.
  2. Na patelnię do cukinii dodaj odcedzony makaron, wymieszaj i rozłóż na talerze. Wierzch potrawy posyp pokruszoną fetą i suszoną bazylią.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moje smaki zycia


Przepis dodany przez:

Posty : 8

Przepisy: 59


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE