Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Makaron z jajkiem i grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Makaron z jajkiem i grzybami to przepis na smaczne i szybkie danie.

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 400 g  makaron kolanka
  • 100 g  margaryna
  • 400 g  grzyby
    świeże
  • 2 sztuki  cebula
  • 2 sztuki  jajka
  • sól
    do smaku
  • pieprz
    do smaku
  • tłuszcz
    do formy
  • bułka tarta
    do formy

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź.
  2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
  3. Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodaj makaron, posiekane grzyby i jajka. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
  4. Uzyskaną masę przełóż do natłuszczonego i obsypanego bułką tartą naczynia żaroodpornego. Piecz 15 minut w 220 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Moja kuchnia


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 114


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.50 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE