Przygotowanie:
Kuchnia:
fusion (mix)
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 400 g makaron kolanka
- 100 g margaryna
- 400 g grzyby
świeże - 2 sztuki cebula
- 2 sztuki jajka
- sól
do smaku - pieprz
do smaku - tłuszcz
do formy - bułka tarta
do formy
|
|
Sposób przyrządzania:
- Grzyby ugotuj w osolonej wodzie. Następnie odcedź.
- Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
- Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Następnie dodaj makaron, posiekane grzyby i jajka. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj.
- Uzyskaną masę przełóż do natłuszczonego i obsypanego bułką tartą naczynia żaroodpornego. Piecz 15 minut w 220 st. C.
Źródło przepisu: Moja kuchnia