Dzisiaj jest: Niedziela, 12.07.2020 Imieniny: Jana i Gwalberta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Makaron z leśnymi grzybami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 300 g  makaronu spaghetti
  • 1 sztuka duża cebula
  • 1 ząbek  czosnku
  • 200 g  grzybów leśnych
  • 2 łyżki  oleju
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Grzyby przebierz, oczyść i ugotuj w osolonej wodzie, odsącz.
  2. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Podsmaż na nim przez 5 minut grzyby. Następnie dodaj cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz. Smaż wszystko jeszcze 15 minut, aż grzyby będą miękkie.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Wyłóż na talerze, a na makaron rozłóż grzyby z cebulą. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przyślij przepis


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE