Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 200 g serka topionego gouda
- 1/2 sztuki brokułu
- 250 g śmietany 12%
- 300-400 g pełnoziarnistego makaronu tagliatelle
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Brokuł podziel na różyczki i również ugotuj w osolonej wodzie, odcedź.
- Serek topiony pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i chwilę podgrzewaj. Następnie dodaj śmietanę. Całość gotuj do momentu, aż ser się roztopi, cały czas mieszając. Do sosu wrzuć pokrojony brokuł. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem, wymieszaj.
- Makaron wyłóż na talerze i polej sosem.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników