Dzisiaj jest: Czwartek, 26.05.2022 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Makaron z sosem szpinakowym


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  makaronu pappardelle
  • 400 g  mrożonego szpinaku w liściach
  • 2 ząbki  czosnku
  • 250 g  serka mascarpone
  • sok z 1/2 cytryny
  • 20 g  tartego sera typu parmezan
  • 1 łyżka  masła

Sposób przyrządzania:

  1. Liście szpinaku rozmroź na rozgrzanym maśle. Odparuj nadmiar wody. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i serek mascarpone.
  2. Wymieszaj wszystko delikatnie, dodaj sok z cytryny i dopraw pieprzem.
  3. Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
  4. Odcedź makaron, wrzuć z powrotem do garnka, zalej sosem, dopraw i podawaj posypany parmezanem.
Smacznego!


Źródło przepisu: kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE