Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 400 g makaronu pappardelle
- 400 g mrożonego szpinaku w liściach
- 2 ząbki czosnku
- 250 g serka mascarpone
- sok z 1/2 cytryny
- 20 g tartego sera typu parmezan
- 1 łyżka masła
|
|
Sposób przyrządzania:
- Liście szpinaku rozmroź na rozgrzanym maśle. Odparuj nadmiar wody. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i serek mascarpone.
- Wymieszaj wszystko delikatnie, dodaj sok z cytryny i dopraw pieprzem.
- Makaron ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu.
- Odcedź makaron, wrzuć z powrotem do garnka, zalej sosem, dopraw i podawaj posypany parmezanem.
Źródło przepisu: kuchnia i kropka