Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
150 g makaronu spaghetti
1 sztuka jajko
2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
1 sztuka czubata łyżka mąki
1 łyżka posiekanej natki
1 łyżka posiekanej dymki
4 łyżki keczupu
2 łyżki oleju
sól
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą i pokrój na mniejsze kawałki.
- Makaron przełóż do miski. Dodaj jajko, jogurt, mąkę, zioła i przyprawy. Wymieszaj na jednolite ciasto.
- Łyżką nabieraj porcje ciasta i smaż je na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z keczupem.
Źródło przepisu: Moje smaki życia