Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 150 g makaronu spaghetti
- 1 sztuka jajko
- 2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego
- 1 sztuka czubata łyżka mąki
- 1 łyżka posiekanej natki
- 1 łyżka posiekanej dymki
- 4 łyżki keczupu
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, przelej zimną wodą i pokrój na mniejsze kawałki.
- Makaron przełóż do miski. Dodaj jajko, jogurt, mąkę, zioła i przyprawy. Wymieszaj na jednolite ciasto.
- Łyżką nabieraj porcje ciasta i smaż je na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z keczupem.
Źródło przepisu: Moje smaki życia