Dzisiaj jest: Niedziela, 29.05.2022 Imieniny: Teodozji i Magdaleny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5862

Malinowa fantazja


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Malinowa fantazja to przepis na smaczne śniadanie. Taki pyszny omlet można przygotować również z innymi owocami, np. truskawkami.

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 4 sztuki  jajka
  • 80 g  cukier
  • 1 opakowanie  cukier waniliowy
  • 100 g  mąka
  • 50 g  jogurt owocowy
    malinowy
  • 100 g  maliny
  • 2 łyżki  margaryna
  • cukier puder
    do posypania
  • 5 listków  mięta
  • syrop klonowy
    do polania

Sposób przyrządzania:

  1. Białka oddziel od żółtek, a następnie umieść je w większej misce. Miksuj wraz z cukrem oraz cukrem waniliowym do momentu uzyskania gęstej piany.
  2. Do uzyskanej piany przesiej mąkę, dodaj żółtka i jogurt malinowy, wymieszaj.
  3. Na rozgrzaną margarynę wylej połowę masy. Na wierzchu ułóż 50 g malin i smaż pod przykryciem. Po 2 minutach omlet przełóż na drugą stronę i smaż dalej na rumiano przez kolejne 2 minuty. W ten sam sposób przygotuj drugi omlet.
  4. Gotowe omlety podawaj oprószone cukrem pudrem i polane syropem klonowym. Przed podaniem udekoruj listkami mięty i świeżymi malinami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Smacznego!


Przepis dodany przez:

Posty : 10

Przepisy: 76


Vitalia PL
Zobacz więcej na temat:

malinyprzepisy na ciasta


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest główny powód podjęcia przez Ciebie decyzji o odchudzaniu?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Najlepiej spożyć przed… Najlepiej spożyć przed…

Nicola Temple

Wydawnictwo: Uniwersytetu Jagiellońskiego


Ludzie od wieków przetwarzali jedzenie, gotując, opiekając na ogniu czy poddając procesowi fermentacji. Patrząc jednak na produkty dostępne w supermarkecie, zastanawiamy się, czy obecnie

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE