Dzisiaj jest: Piątek, 01.07.2022 Imieniny: Haliny i Mariana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5863

Mini pizze ziemniaczane


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 10 sztuk surowych ziemniaków
  • 1 pęczek  świeżej bazylii
  • 1 sztuka jajko
  • 5 łyżek  mąki
  • olej do smażenia

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do powstałej masy dodaj jajko, posiekaną bazylię i mąkę. Dokładnie wymieszaj.
  2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Smaż na nim z obu stron okrągłe, nieduże placki o grubości 2 cm. Podawaj z sosem selerowo-pomidorowym.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Vitalia PL

Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE