Dzisiaj jest: Wtorek, 15.10.2024 Imieniny: Teresy i Jadwigi



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Minipenne z fasolką szparagową i cukinią


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  makaronu minipenne
  • 400 g  żółtej fasoli szparagowej
  • 1 sztuka duża cukinia
  • 4 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  suszonej bazylii
  • 2 łyżeczki  suszonego cząbru
  • 3 szczypty  ostrej papryki w proszku
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Z fasolki szparagowej usuń ogonki, pokrój ją na mniejsze kawałki i wrzuć do garnka. Przepłucz, ugotuj w osolonej wodzie i odcedź.
  2. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku i odcedź.
  3. Na oliwie podsmaż pokrojony w plasterki czosnek. Dodaj pokrojoną w cienkie paski cukinię. Następnie dodaj makaron, fasolkę szparagową, suszoną bazylię, cząber, ostrą paprykę oraz sól i pieprz. Duś wszystko przez 3 minuty, delikatnie mieszając.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE