Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów
1 opakowanie ciasta francuskiego
3 sztuki czerwone cebule
75 g tartej mozzarelli
1 łyżka oleju rzepakowego
1 sztuka żółtko jajka
świeży tymianek
|
|
Sposób przyrządzania:
- Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do nich pokrojone suszone pomidory oraz kilka listków tymianku.
- Ciasto rozwiń, potnij na równe kwadraty i wyłóż nim formę do muffinów. Na dno każdego kwadracika wsyp 1/2 łyżeczki tartej mozzarelli. Na ser wyłóż farsz pomidorowo-cebulowy.
- Wystające brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 15 minut, aż ciasto uzyska złoty kolor.
Źródło przepisu: moje smaki życia