Dzisiaj jest: Wtorek, 26.05.2020 Imieniny: Filipa i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5855

Minitarty z suszonymi pomidorami i mozzarellą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/2 sztuki słoika suszonych pomidorów
  • 1 opakowanie  ciasta francuskiego
  • 3 sztuki czerwone cebule
  • 75 g  tartej mozzarelli
  • 1 łyżka  oleju rzepakowego
  • 1 sztuka żółtko jajka
  • świeży tymianek

Sposób przyrządzania:

  1. Cebule obierz, pokrój w piórka i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj do nich pokrojone suszone pomidory oraz kilka listków tymianku.
  2. Ciasto rozwiń, potnij na równe kwadraty i wyłóż nim formę do muffinów. Na dno każdego kwadracika wsyp 1/2 łyżeczki tartej mozzarelli. Na ser wyłóż farsz pomidorowo-cebulowy.
  3. Wystające brzegi ciasta posmaruj roztrzepanym żółtkiem. Piecz 15 minut, aż ciasto uzyska złoty kolor.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Nikki

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nietolerancja pokarmowa Nietolerancja pokarmowa

Joanna Węglarowicz

Wydawnictwo: Joanna Węglarowicz


Zmagasz się z nietolerancjami pokarmowymi? Dokucza Ci brak możliwości czerpania przyjemności z jedzenia ulubionych potraw? Nie wiesz jak sobie z tym poradzić? Ta książka pomoże Ci zmierzyć

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE