Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Młode ziemniaczki z dwoma sosami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 kg  młodych ziemniaków
  • 1 pęczek  koperku
  • 1 pęczek  szczypiorku
    Sos miodowy
  • 120 ml  oleju rzepakowego
  • 2 ząbki  czosnku
  • 4 łyżki  octu winnego
  • miód
  • sól
  • pieprz
    Sos musztardowy
  • 3 łyżki  majonezu
  • 5 łyżek  jogurtu naturalnego
  • 1-2 łyżki  musztardy
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki oczyść i gotuj przez 15-20 minut w osolonym wrzątku. Odcedź je i ostudź. Gdy przestygną obierz je z łupinek i pokrój w talarki.
  2. Posiekaj koperek i szczypiorek. Posyp ziemniaki i dokładnie wymieszaj.
  3. Sos miodowy: Do oleju dodaj zmiażdżony przez praskę czosnek i wlej ocet winny. Dopraw miodem, solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  4. Sos musztardowy: Majonez wymieszaj dokładnie z jogurtem i dodaj musztardę. Dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj, aby powstał gładki sos.
  5. Obydwa sosy przełóż do miseczek. Podawaj z ziemniakami.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE