Dzisiaj jest: Czwartek, 06.08.2020 Imieniny: Sławy i Jakuba



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5856

Młody bób z bułką tartą i parmezanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 500 g  młodego bobu
  • 1 pęczek  koperku
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek extra virgin
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 3 łyżki  świeżo startego parmezanu
  • 1 łyżka  brązowego cukru
  • 2 ząbki  czosnku
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Koperek i czosnek drobno posiekaj. Bób dokładnie wypłucz w zimnej wodzie, wrzuć do garnka i zalej wodą w proporcjach 1:2 (1 część bobu na 2 części wody). Zagotuj, dodaj łyżeczkę cukru, łyżkę posiekanego koperku oraz sól. Gotuj jeszcze 15 minut.
  2. Czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj kilka kropli soku z cytryny oraz bułkę tartą. Wymieszaj wszystko i smaż, aż bułka się zezłoci.
  3. Bób odcedź i wymieszaj z bułką tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp tartym parmezanem oraz koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione owoce morza?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Superkoktajle dla zdrowia i urody Superkoktajle dla zdrowia i urody

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Wydawnictwo: Zwierciadło


Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE