Dzisiaj jest: Środa, 24.04.2024 Imieniny: Grzegorza i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Młody bób z bułką tartą i parmezanem


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 500 g  młodego bobu
  • 1 pęczek  koperku
  • 2 łyżki  oliwy z oliwek extra virgin
  • 4 łyżki  bułki tartej
  • 3 łyżki  świeżo startego parmezanu
  • 1 łyżka  brązowego cukru
  • 2 ząbki  czosnku
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Koperek i czosnek drobno posiekaj. Bób dokładnie wypłucz w zimnej wodzie, wrzuć do garnka i zalej wodą w proporcjach 1:2 (1 część bobu na 2 części wody). Zagotuj, dodaj łyżeczkę cukru, łyżkę posiekanego koperku oraz sól. Gotuj jeszcze 15 minut.
  2. Czosnek podsmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj kilka kropli soku z cytryny oraz bułkę tartą. Wymieszaj wszystko i smaż, aż bułka się zezłoci.
  3. Bób odcedź i wymieszaj z bułką tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Przed podaniem posyp tartym parmezanem oraz koperkiem.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 149


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE