Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Muffinki warzywne


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 5 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  mrożonych warzyw (fasola, ziemniaki, marchew, por)
  • 1 łyżka  masła
  • 1 sztuka cebula
  • 2 łyżki  oleju
  • 5 sztuk jajek
  • 1/2 szklanki  mleka
  • 2 łyżki  natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • papierowe papilotki

Sposób przyrządzania:

  1. Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mieszankę warzywną i krótko przesmaż.
  2. Jajka roztrzep z mlekiem. Dodaj posiekaną natkę, tymianek, sól oraz pieprz.
  3. Formę do muffinek wyłóż papilotkami. Każdą wypełnij podsmażonymi warzywami i zalej do 1/2 wysokości masą jajeczną.
  4. Zapiekaj 30 minut w 180 st. C. Upieczone muffinki wyjmij z foremek po 10 minutach. Podawaj z sałatą.
Smacznego!


Źródło przepisu: Poradnik Smakosza


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE