Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 - 6 osób
Składniki
1 opakowanie bazylia
20 sztuk makaron
duże muszle270 g ser feta
1 ząbek czosnek
6 łyżek oliwa
100 g ser parmezan
starty500 g przecier pomidorowy
1 sztuka cebula czerwona
sól
do smakupieprz
do smakucukier
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Bazylię posiekaj i zmiksuj z obranym czosnkiem, parmezanem i oliwą. Fetę rozgnieć widelcem i wymieszaj z pesto. Dopraw do smaku. Powstałym farszem wypełnij makaronowe muszle.
- Przecier wlej do naczynia żaroodpornego. Dodaj posiekaną cebulę i listki bazylii. Dopraw do smaku i wymieszaj. Muszle ułóż na sosie. Przykryj naczynie żaroodporne folią aluminiową i piecz 25 minut w 180 st. C.
Źródło przepisu: Moje smaki życia