Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2024 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Muszle z pieczarkami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 150 g  tłustego sera sałatkowo-kanapkowego
  • 16 sztuk  makaronu muszle
  • 300 g  pieczarek
  • 1/2 sztuki pęczka natki
  • 300 ml  przecieru pomidorowego
  • 1 sztuka mała cebula
  • 1 łyżka  masła
  • 1 łyżka  oleju
  • 1 ząbek  czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • sól
  • cukier
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pieczarki obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Przestudź je, a następnie wymieszaj z serkiem i posiekaną natką. Dopraw pastę do smaku solą, pieprzem i gałką.
  2. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj przecier, dopraw do smaku i przelej sos do naczynia żaroodpornego.
  3. Makaron ugotuj w osolonej wodzie, przelej zimną wodą i napełnij farszem pieczarkowo-serowym. Ułóż makaron na sosie pomidorowym. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: moje smaki życia


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE