Przygotowanie:
Kuchnia:
włoska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
150 g tłustego sera sałatkowo-kanapkowego
16 sztuk makaronu muszle
300 g pieczarek
1/2 sztuki pęczka natki
300 ml przecieru pomidorowego
1 sztuka mała cebula
1 łyżka masła
1 łyżka oleju
1 ząbek czosnku
gałka muszkatołowa
sól
cukier
pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pieczarki obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym maśle. Przestudź je, a następnie wymieszaj z serkiem i posiekaną natką. Dopraw pastę do smaku solą, pieprzem i gałką.
- Cebulę i czosnek obierz, posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Następnie dodaj przecier, dopraw do smaku i przelej sos do naczynia żaroodpornego.
- Makaron ugotuj w osolonej wodzie, przelej zimną wodą i napełnij farszem pieczarkowo-serowym. Ułóż makaron na sosie pomidorowym. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: moje smaki życia