Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Muszle ze szpinakiem i fetą


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 400 g  szpinaku
  • 1 opakowanie  makaronu duże muszelki
  • 1 opakowanie  sera feta
  • 50 g  mozzarelli w wiórkach
  • 1 sztuka cebula
  • 2 ząbki  czosnku
  • 1/2 szklanki  posiekanych listków bazylii
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i skrop łyżką oliwy. Delikatnie wymieszaj i odstaw.
  2. Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na łyżce rozgrzanej oliwy. Dodaj szpinak i duś wszystko przez 4 minuty. Następnie wsyp pokruszoną fetę i listki bazylii. Wymieszaj i dopraw pieprzem.
  3. Napełnione farszem szpinakowo-serowym muszle ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą i posyp mozzarellą. Piecz 10 minut w nagrzanym do 190 st. C piekarniku. Następnie ustaw piekarnik na funkcje grill i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Smacznego!


Źródło przepisu: Kuchnia i kropka


Przepis dodany przez:

Posty : 13

Przepisy: 250


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE