Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
400 g szpinaku
1 opakowanie makaronu duże muszelki
1 opakowanie sera feta
50 g mozzarelli w wiórkach
1 sztuka cebula
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki posiekanych listków bazylii
2 łyżki oliwy
sól
świeżo zmielony czarny pieprz
|
|
Sposób przyrządzania:
- Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź i skrop łyżką oliwy. Delikatnie wymieszaj i odstaw.
- Cebulę i czosnek posiekaj i zeszklij na łyżce rozgrzanej oliwy. Dodaj szpinak i duś wszystko przez 4 minuty. Następnie wsyp pokruszoną fetę i listki bazylii. Wymieszaj i dopraw pieprzem.
- Napełnione farszem szpinakowo-serowym muszle ułóż w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą i posyp mozzarellą. Piecz 10 minut w nagrzanym do 190 st. C piekarniku. Następnie ustaw piekarnik na funkcje grill i zapiekaj jeszcze 5 minut.
Źródło przepisu: Kuchnia i kropka