Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- Ciasto:
200 g mąka orkiszowa
80 g mąka pszenna
400 ml mleko sojowe
3 sztuki żółtko z jajka
sól
do smaku
- Farsz:
700 g twaróg
chudy10 łyżek miód
200 g musli
czekoladowe1 kg pomarańcze
500 g kiwi
|
|
Sposób przyrządzania:
- Do miski przesiej mąkę pszenną i orkiszową. Dodaj szczyptę soli, żółtka i wlej mleko sojowe. Wszystkie składniki zmiksuj na gładkie ciasto. Gotowe ciasto schłodź w lodówce przez 60 minut.
- Twaróg wymieszaj z 7 łyżkami miodu i 150 g czekoladowego musli. Pomarańcze wyszoruj i obierz razem z kiwi. Z cząstek pomarańczy usuń białe błonki i razem z kiwi pokrój w cienkie plasterki.
- Ze schłodzonego ciasta usmaż cienkie naleśniki. Gotowe placki posmaruj nadzieniem twarogowym i ułóż kawałki owoców. Wierzch naleśników posyp pozostałym musli. Złóż w rożki i każdy polej resztą miodu.
Źródło przepisu: Smacznego!