Dzisiaj jest: Czwartek, 28.03.2024 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Naleśniki twarogowe z ziemniakami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka jajko
  • 1 szklanka  mąki pszennej
  • 1/2 szklanki  mąki gryczanej
  • 1 szklanka  piwa
  • 1 szklanka  wody mineralnej gazowanej
  • sól
  • pieprz
  • olej
    Farsz
  • 1/2 kg  ziemniaków
  • 40 dag  białego sera półtłustego
  • 1 sztuka średnia cebula
  • 1 sztuka mała czerwona papryka
  • 2 łyżki  posiekanej dymki
  • 10 dag  pieczarek
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 łyżka  oleju

Sposób przyrządzania:

  1. Wymieszane mąki zmiksuj z jajkiem, wodą i piwem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Odstaw na 30 minut. Następnie wlej 2 łyżki oleju, wymieszaj.
  2. Na patelni do naleśników usmaż cienkie placki.
  3. Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie, odcedzone przepuść przez praskę. Utrzyj je z serem.
  4. Cebulę, paprykę bez gniazd nasiennych, pieczarki drobno posiekaj, mocno podsmaż i dodaj do masy serowej. Wymieszaj, posyp dymką i pieprzem.
  5. Naleśniki posmaruj warstwą nadzienia, zawiń w rulon. Podawaj podsmażone na dowolnym tłuszczu.
Smacznego!


Źródło przepisu: Twoje przepisy


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE